bel voor meer informatie: 06 19 - 61 60 08

   Mail: info@boksclubdeurne.nl

Onze trainingen

Zonder de juiste techniek kun je niet verantwoord en correct boksen. We besteden daarom elke training veel aandacht aan bokstechnische vaardigheden, inzicht en tactiek. We trainen hierbij volgens de richtlijnen en les/trainingsmethoden van de Nederlandse Boksbond (NBB).

Hoe ziet een bokstraining bij Boksclub Deurne er uit?

Een training duurt anderhalf uur en is als volgt opgebouwd:

Warming up (+/- 20-25 minuten).

Deze bestaat uit 3 delen:

  • Algemene w-up (lichaam opwarmen en activeren)
  • Specifieke w-up (op het boksen gerichte oefeningen)
  • Reactieve w-up (activeren alertheid en reactiesnelheid)

Leskern (+/- 50-60 min)

Elke les heeft 1 of meerdere leskernen die gericht zijn op het leerdoel van de les. De lesstof wordt telkens aangepast op het doel van de les (b.v. aanleren/verbeteren van stoten of combinaties, aanleren/verbeteren van verdedigingsvormen al dan niet in combinatie met reactiestoten of verplaatsen).

Cooling down (+/- 10 min)

Herstellen en lesafsluiting

Spelboksen en sparren

Een regelmatig terugkerend onderdeel van de leskern is spelboksen en sparren. Hierbij bootsen we wedstrijdsituaties na waarbij het belangrijkste doel is om van elkaar te leren. Dat doen we met alleen stoten naar het lichaam of met stoten naar het lichaam en hoofd. Je kunt altijd zelf aangeven wat je wilt. Het is hierbij uiteraard niet de bedoeling en toegestaan om elkaar eruit te slaan of te blesseren.

Degene die ervaren genoeg zijn en dat zelf willen, kunnen ook in de ring sparren waarbij stoten naar het hoofd zijn toegestaan. Hierbij is (eigen) hoofdbescherming verplicht.

Padstraining: techniek, conditie en reactievermogen

Padstraining is een van de meest actieve manier van je boksskills trainen en bestaat uit series stoottechnieken en combinaties daarvan op de pads. Padstraining wordt normaliter vooral gebruikt als wedstrijdvoorbereiding, maar is ook heel geschikt en effectief om andere trainingsdoelen te bereiken.

Het is een uitdagende en effectieve manier om in beweging aan je bokstechnieken, explosiviteit, conditie, kracht, coördinatie en vooral het reactievermogen te werken. Het is een uitstekend aanvullend onderdeel van onze trainingen. Het streven is om 1 x per maand een leskern met de pads te trainen.

Uitwisseling

Een aantal keren per jaar hebben we een trainingsuitwisseling met een andere boksvereniging of nemen we met meerdere boksverenigingen samen deel aan een centrale training.