VERTROUWENS-CONTACTPERSOON

VertrouwensContactPersoon (VCP)

Bij Boksclub Deurne vinden we de veiligheid van onze leden en trainers belangrijk. We willen graag dat iedereen zich thuis voelt. De club wil er alles aan doen om gedrag zoals discriminatie, agressie en seksuele intimidatie te voorkomen. Helaas ligt dat niet geheel in de handen van de club, of in die van jou.

Een situatie waarbij je jezelf niet prettig voelt, kan je zomaar overkomen. Ook op de club. Het is voor iedereen fijn als je die situatie met de direct betrokkene(n) kunt bespreken. Dat lukt niet altijd, terwijl jij jouw gevoel wel kwijt wilt. In dat geval kan een vertrouwenscontactpersoon jou helpen.

De rol van de vertrouwenscontactpersoon

Onze vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt op het moment dat je grensoverschrijdend gedrag ervaart. Met de VCP heb je een vertrouwelijk gesprek. In de opvolging kun je van de VCP-ondersteuning en advies verwachten. Jij geeft aan wat je wilt en wat er gedaan wordt. Je bent dus zelf aan zet. Een (eventueel anoniem) rapport van het vertrouwelijke gesprek gaat altijd naar het bestuur. Het bestuur is namelijk eindverantwoordelijk.

Daarnaast werkt de VCP samen met het bestuur aan preventie. Zoals het actueel en levend houden van de gedragscode. Ook eventuele (anonieme) rapporten van de VCP kunnen als input gebruikt worden.

Wie is onze vertrouwenscontactpersoon?

Bij Boksclub Deurne is Rowan Ramlal – Bouwmans de VCP. Ze stelt zich graag aan je voor:

Mijn naam is Rowan Ramlal, ik ben 28 jaar en woon samen met mijn man in Milheeze. In 2021 ben ik lid geworden van Boksclub Deurne. Voor mij voelt de club als een plek waar je jezelf kunt zijn. En waar alle leden elkaar in zijn of haar waarde laten. Vooral lekker trainen met elkaar!

Voordat ik ben begonnen met boksen, ben ik een fanatieke en actieve basketbalster geweest. In die tijd heb ik door heel Nederland gereisd en mooie momenten meegemaakt! Maar ik herken ook hoe kwetsbaar en afhankelijk je jezelf soms voelt als sporter.

Daarom heb ik volmondig ja gezegd tegen de rol van VCP. Door mijn functie als Adviseur Leren & Ontwikkelen en de training VCP van het NOC*NSF ben ik vaardig om naar jouw verhaal te luisteren. Van mij kun je ondersteuning en advies verwachten.

Bereikbaarheid

Tot slot, wil ik laten weten dat je me niet vaak genoeg kunt benaderen. Bij mij ben je altijd welkom! Ben je lid van de club? Dan vind je mijn nummer in de Whatsapp-groep. Je mag me tot 21.00u ’s avonds altijd bellen. Stuur je liever een appje? Dan zorg ik dat ik binnen 24 uur reageer.